Lamm
  1. Styckningsschema för lamm
  2. 208 Fårentrecoté imp. färskt
    <p>Fårentrecoté är samma del som entrecote från nöt men den är betydligt mindre. En entrecoté är en lagom portionsbit och oftast hittar man den benfri. </p>

    Fårentrecoté är samma del som entrecote från nöt men den är betydligt mindre. En entrecoté är en lagom portionsbit och oftast hittar man den benfri. 

Instruktion

Peka på artikel nummer för att ta reda på mer om just den specifika styckningsdetalj, eller skrolla ner för att se hela utbuddet på lammkött.

Peka på artikel nummer för att ta reda på mer om just den specifika styckningsdetalj, eller skrolla ner för att se hela utbuddet på lammkött.

 

Lammkött har de senaste åren stigit i popularitet. Det är en mycket mångsidig råvara som passar bra till de flesta rätter med nöt eller kalv. Lammkött är inte så känsligt vilket gör att även överstekt lamm blir saftigt och mört, framförallt detaljer med ben. För två hundra år sedan var lammet det vanligaste djuret på svenska bondgårdar. Lamm är ett av det mest prisvärda kött som man kan köpa idag och intresset för uppfödning har ökat markant senaste åren. Lamm är den gemensamma benämningen på kött av får som inte har lammat och som är yngre än ett år.


Att välja kött

Ofta lagas lamm i hela stekar eller sadel men det blir allt vanligare att stycka lammet anatomiskt och ta ut samma detaljer som till nöt vilket ger fina portionsbitar. Lammrostbiff till exempel är en höjdare att grilla. Är du rädd att lammet skall smaka kofta bör du välja de magrare detaljerna. Den typiska lammsmaken (som många också gillar) sitter nämligen främst i fettet.

 

Kryddning

Lamm är precis som nöt gott i sig men vill man smaksätta är örter bra som exempelvis rosmarin, timjan och persilja. Lamm är också utsökt med vitlök, citrusskal och olivolja.